Cara Topup disi Percuma 2023

 MyDigi adalah aplikasi rasmi Digi yang boleh dimuat turun secara percuma dari Play Store atau App Store. Aplikasi ini mempunyai ciri topup yang boleh digunakan untuk mengisi semula kredit telefon secara percuma. Anda hanya perlu log masuk ke dalam aplikasi dengan menggunakan nombor telefon Digi yang terdaftar, kemudian pilih pilihan topup dan masukkan jumlah yang ingin diisi semula.Menggunakan ciri DuitNow ID

DuitNow ID adalah perkhidmatan pembayaran elektronik yang disediakan oleh Bank Negara Malaysia. Anda boleh menggunakan ciri ini untuk topup Digi secara percuma dengan cara menghantar wang ke nombor telefon Digi yang terdaftar sebagai DuitNow ID. Caranya adalah dengan membuka aplikasi DuitNow ID yang terinstal di telefon Anda, kemudian masukkan nombor telefon Digi yang ingin diisi semula dan jumlah yang ingin dihantar.

Menggunakan ciri QR Pay

QR Pay adalah perkhidmatan pembayaran elektronik yang boleh digunakan dengan mudah dengan menggunakan kod QR. Anda boleh menggunakan ciri ini untuk topup Digi secara percuma dengan cara mencari pedagang yang menawarkan topup Digi dengan QR Pay. Selepas menemui pedagang yang sesuai, Anda hanya perlu memindai kod QR yang disediakan dan masukkan jumlah yang ingin diisi semula.

Menggunakan ciri e-wallet

E-wallet adalah aplikasi pembayaran elektronik yang boleh dimuat turun secara percuma dari Play Store atau App Store. Beberapa e-wallet seperti Boost, GrabPay, dan Touch 'n Go mempunyai ciri topup yang boleh digunakan untuk mengisi semula kredit Digi secara percuma. Anda hanya perlu log masuk ke dalam aplikasi e-wallet yang terinstal di telefon Anda, kemudian pilih pilihan topup dan masukkan nombor telefon Digi yang ingin diisi semula serta jumlah yang ingin ditambah.

Itulah beberapa cara yang boleh dilakukan.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url